2010-04-21 15:45:10• hírek • Szatmar.ro

Szatmárnémetiben is nyertek a magyarok

Rég nem látott nyüzsgés és és tömeg volt észlelhető szerda délben az egykori a Szatmárnémeti Olimpia csapatának stadionja körül. Mintegy háromezer néző volt kíváncsi ugyanis arra, hogy román és a magyar U18-as labdarúgó válogatott egy barátságos mérkőzés keretein belül ismét összeméri erejét.

Azért ismét, mert a két együttes egy nappal korábban már találkozott egymással, Mátészalkán a két egykori ferencvárosi kiválóság, Zsivoczky Gyula és Keller József által vezetett magyar csapat Tóth Lajos és Vernes Richárd góljaival 2-0 arányban nyerni tudott.

A visszavágón a szép számú közönség egy jó iramú, ám nagy helyzetekben viszonylag szegény találkozót láthatott. Különösen igaz ez az első 45 percre, amikor is mindössze a német Ravensburgban légióskodó Walleth Richárd helyzetét lehetett feljegyezni. Érdekességképpen a román keretben további három légiós található, közülük Sebastian Remes és Sergiu Moga a Kispest Honvédban pallérozódik.

A második félidőben kissé felpörögtek az eseményeket, Serban Ionut előbb a kapufát találta el, majd Dombó Dávid védte lövését. A magyar oldalon Magos Mátyás állt legközelebb a gólszerzéshez, majd amikor a hajrában a románok rohamoztak, Farkas Márk egy remek szabadrúgásból megszerezte a győztes a találatot, amihez kellett Ormenisan kapus hibája is.


A magyar U18-as csapat Szatmárnémetiben is nyerni tudott
A magyar U18-as csapat Szatmárnémetiben is nyerni tudott


„Jó iramú mérkőzés volt, a románok az első félidőben jobban játszottak, több gólhelyzetük volt, mint nekünk, és ekkor a szerencse is kellett ahhoz, hogy ne kapjunk gólt. A szünet után aztán feljebb toltuk a védekezésünket, agresszívabbak lettünk a középpályán és ekkor már teljesen kiegyenlített volt a meccs, amit végül egy szép góllal meg is nyertünk. Azt ismételhetem, amit tegnap is mondtam: akik pályára léptek, mindent megtettek a siker érdekében, fegyelmezetten játszottak, így később, az Eb-keret kialakításakor bőven lehet majd választék", mondta Zsivoczky a meccs után az mlsz.hu-nak, Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapjának.

Ha már itt tartunk: amíg a magyar szövetségen a meccs után nem sokkal meg is jelent egy rövid beszámoló, a román szövetség (frf.ro) megelégszik azzal, hogy közli a válogatott programját. Eredmények nélkül.

Románia-Magyarország 0-1 (Farkas 91.)
Románia: Greab - Serediuc, Murgoci, Petelea, Creţa, Popa, Florean, Şerban, Buş, Walleth, Herghelegiu.
Tartalékok: Ormenişan, Benzar, Curelea, Amet, Dubei, Năstăsie, Rogojanu.

Magyarország: Dombó - Tar, Szoboda, Nyárasdi, Farkas, Kalász, Németh, Magas, Kovács, Fehér, Elek
Tartalékok: Jova, Deutsch, Baráth, Tóth, Angyal, Vernes, Tóbiás, Balázs, Tisza, Czár, Szolnoki.


Román - magyar U18-as meccs
Szép számú közönség szurkolt a csapatoknak


Román - magyar U18-as meccs
Remek futballidőben játszottak a csapatok


Román - magyar U18-as meccs
Vajon a sztárság felé vezet az útjuk?


Román - magyar U18-as  meccs
Románia többet támadott, mégis kikapott


Román - magyar U18-as meccs
Jó iram, nagy küzdelem jellemezte a találkozót


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: